Historien om Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach blev født i England i 1886. Han blev uddannet læge i 1912, og var ansat på hospitaler i London bl.a. som kirurg. Han arbejdede som læge, bakteriolog og immunolog. Han udviklede vacciner baseret på bakterier fra tarmen. Han havde gode resultater med disse vacciner i forhold til bl.a. kroniske sygdomme.

I hans arbejde som læge fik han en stigende interesse for naturlig helbredelse og selvhelbredelse. Han begyndte at undersøge, hvorledes sindet påvirkede vores helbred.

Gennem sit arbejde på hospitalet, observerede Dr. Bach, at den traditionelle medicin virkede forskelligt fra patient til patient. Han opdagede, at patienternes tanker og følelsesmæssige reaktioner var afgørende for, hvordan sygdommen udviklede sig. Det er væsentligt, om man udvikler positive eller negative tankeformer og følelser, og i følge Dr. Bach har det afgørende betydning for, om man bliver rask eller ej. Hans teori; “Behandl personen og ikke sygdommen” blev grundstenen i hans arbejde. Hans teorier fra 1920érne var forud for deres tid.

Dét der i følge Dr. Bach gør os syge er, at der findes en konflikt mellem sjæl og personlighed eller sagt med andre ord; at man ikke lever i overensstemmelse med det, ens hjerte byder én at gøre.