Kost og sundhedsvejledning

I min klinik oplever jeg, hvordan en kost og sundhedsvejledning kan hjælpe mennesker tilbage på sporet i forhold til et bedre helbred. Min tilgang til kosten er som mine behandlinger holistisk. Det betyder, at jeg kigger hele vejen rundt om mennesket. Det nytter fx ikke noget at ændre kosten, hvis man lever et liv med for meget stress og for lidt søvn. Derfor starter jeg altid med en grundig gennemgang af nuværende livsstil.

Den rette kost kan dels opbygge, styrke, forebygge og helbrede. Det er vigtigt at understrege, at vi er individuelle, og hvad der er god kost for ét menneske, måske kan være problematisk at indtage for et andet menneske. Det kan bl.a. afhænge af, om man har nogle helbredsproblematikker, hvor det kan være gavnligt i en periode at udelukke bestemte fødevarer fx mælk eller gluten. Afhængig af hvilke helbredsgener du har, vil det være individuelt, hvordan din kostplan skal se ud. Måske ønsker du hjælp til vægttab, så vil den kostplan også være anderledes. Det er vigtigt for mig, at kostplaner skræddersyes til det individuelle behov.

Mange helbredsgener har direkte forbindelse til en dårligt fungerende tarm. I tarmen findes naturligt forekommende tarmbakterier (tarmflora), som bl.a. er afgørende for vores immunsystem. Sukker, dårligt fedt, for få kostfibre og for meget alkohol er ødelæggende for vores tarmflora. Det samme gør sig gældende for stress, dårlig søvn og inaktivitet. Antibiotika kan desuden også hurtigt sabotere vores tarmflora. Derfor gør jeg meget ud af, at tarmsystemet skal have de bedste betingelser, så dit helbred kan bedres.

Stadig mere forskning tyder på, at en sund tarmflora kan beskytte mod type 2- diabetes, overvægt, leddegigt, tyktarmskræft, Chrons sygdom, Colitis, Ulcerosa, angst, depression, Autisme og Alzheimers.

Jeg er uddannet ADHD-sundhedsvejleder hos Karen Nørby. https://www.karennorby.dk/

Desuden har jeg tilegnet mig en stor viden om kost og kosttilskud via min uddannelse til Zoneterapeut.