PMS

Præmenstruelt syndrom (PMS) er en række symptomer, der optræder i perioden op til forventet menstruation. Symptomerne kan være af både psykisk og fysisk karakter. I de sværeste tilfælde påvirkes de daglige aktiviteter. Det er karakteristisk, at symptomerne svinder kort efter menstruationens start og efterfølges af en helt symptomfri periode.

Symptomer kan vise sig som depression, tristhed, sorg, irritabilitet, ængstelse, angst, sløvhed, manglende koncentration, aggressivitet, vekslende afføring, akne, trang til sød og eller fed mad, tudeture, vredesudbrud, brystspændinger og søvnløshed. Symptomerne kan variere en del i intensitet. Nogen mærker kun en smule dagen op til menstruation, og andre kan nærmest føle sig syge i 14 dage op til mens.

Ved PMS symptomer er det vigtigt at afgifte kroppen og især leveren via f.eks. zoneterapi. Ophobning af affaldsstoffer i leveren er den hyppigste årsag til, at PMS opstår i en kvindekrop. Det er altså til at behandle helt naturligt uden at behandle med kunstige hormoner eller medicin.