Sundhedsvejledning

En sundhedsvejledning er en mulighed for at få hjælp til at se nærmere på dine kostvaner og livsstil, så du kan få de bedste betingelser for dit helbred.

Jeg er via min uddannelse til Zoneterapeut undervist af en biopat omkring kostens betydning for helbredet. Herigennem har jeg også tilegnet mig viden omkring diverse vitaminer, mineraler og kosttilskud som en mulighed for at bedre helbredet.

Jeg har senere taget en uddannelse som kostpilot via Hover sundhedshøjskole, hvor jeg har fået en mere grundlæggende viden om næringsstoffer, fedtstoffer mv.

Senest i 2019 har jeg afsluttet en uddannelse hos Karen Nørby, ernæringsterapeut. Det har givet mig en specialiseret viden omkring kost til mennesker med udviklingsforstyrrelser.

https://www.karennorby.dk/adhd-sundhedsvejleder-uddannelsen/

I min klinik oplever jeg, hvordan sundhedsvejledning med fokus på kostændringer og kosttilskud kan hjælpe mennesker tilbage på sporet i forhold til et bedre helbred. Min tilgang til kosten er som mine behandlinger holistisk. Det betyder, at jeg kigger hele vejen rundt om mennesket. Det nytter fx ikke noget at ændre kosten, hvis man lever et liv med for meget stress og for lidt søvn.

Den rette kost kan dels opbygge, styrke, forebygge og helbrede. Det er vigtigt at understrege, at vi er individuelle, og at hvad der er god kost for ét menneske, måske kan være problematisk at indtage for et andet menneske. Det kan bl.a. afhænge af, om man har nogle helbredsproblematikker, hvor det kan være gavnligt i en periode at udelukke bestemte fødevarer fx mælk eller gluten.

Hvis du oplever nogle af følgende gener:

  • Oppustethed
  • Forstoppelse
  • Eksem
  • Acne
  • Træthed
  • Inflammation
  • Humørsvingninger

Så kan det være en mulighed at se nærmere på den mad, som du spiser via en sundhedsvejledning.

Mange helbredsgener har direkte forbindelse til en dårligt fungerende tarm. I tarmen findes naturligt forekommende tarmbakterier (tarmflora), som bl.a. er afgørende for vores immunsystem. Sukker, dårligt fedt, for få kostfibre og for meget alkohol er ødelæggende for vores tarmflora. Det samme gør sig gældende for stress, dårlig søvn og inaktivitet. Antibiotika kan desuden også hurtigt sabotere vores tarmflora. Derfor gør jeg meget ud af, at tarmsystemet skal have de bedste betingelser, så dit helbred kan bedres.

Stadig mere forskning tyder på, at en sund tarmflora kan beskytte mod type 2- diabetes, overvægt, leddegigt, tyktarmskræft, Chrons sygdom, colitis, ulcerosa, angst, depression, autisme og alzheimers.

Et stabilt blodsukker er en anden vigtig faktor for vores velbefindende og helbred. Den mad vi spiser i dag, som ofte skal være nem og hurtig er ikke altid næringsrig og er desuden høj på sukker og dårligt fedt. Alene at sætte ind med en blodsukkerstabiliserende kost vil for nogen kunne reducere symptomer og bedre helbredet.

Når man ændrer kosten til mennesker med udviklingsforstyrrelser er et stabilt blodsukker første trin. Jeg kigger ikke kun på kosten til denne målgruppe men også faktorer som; søvn, struktur, kosttilskud, skærmtid og motion.

Jeg laver ikke kostplaner, men vi drøfter hvad du kan skifte ud af nuværende fødevarer og hvilke kosttilskud du med fordel kan begynde at tage. Du kan få en trinvis guide, som hjælper dig i gang.

Det behøver ikke være svært. Jeg er med på sidelinjen i processen og har selv gået vejen.

Jeg har forsøgt forskellige retninger indenfor kosten bl.a. plantebaseret kost, antiinflammatorisk kost og detox. Jeg har oplevet på egen krop, hvordan dårlige prognoser for mit helbred alligevel har ændret sig med omlægning af kosten.

Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende samtale og høre om jeg kan hjælpe dig.