Zoneterapi og virkning

Under en behandling med zoneterapi sker der bl.a. følgende:

  • Der åbnes op for blodkapillærer i de vævsområder, hvis reflekser bliver behandlet med zoneterapi. Man mener, at dette sker via nervesystemet. Det bevirker, at spændingstilstande i muskulaturen eller i blodårerne omkring og i det pågældende vævsområde afslappes og åbnes, således at næringsstoffer og ilt nu frit kan flyde med blodet ind i området, og affaldsstoffer kan borttransporteres. Dermed virker zoneterapi udrensende for affaldsstoffer og giftstoffer, som har hobet sig op i kroppen.
  • Der sker en øget produktion af neurohormoner, som kaldes Endorfiner og Enkefaliner. Disse stoffer, som kan måles i blodet, har en morfinlignende effekt, dvs. en afslappende og smertestillende effekt.
  • Der sker en afslapning og stabilisering af det autonome nervesystem. Klienten falder som regel ind i en dyb afslappet tilstand under behandlingen. Nogle falder i søvn.
  • Zoneterapi er en energibehandling, som stimulerer kroppens æteriske energi. Behandlingen skaber mulighed for, at organismens mange reguleringsmekanismer kan bringe kroppen tilbage til en tilstand af balance og et højt æterisk energi niveau.