Zoneterapi

Zoneterapi er en behandlingsform, der arbejder med alle vitale organer, nervesystemet, hormonsystemet, lymfe- og blodkredsløbet via trykstimulering under fødderne. Under og på fødderne har vi et reflekssystem, der afspejler hele vores krop. Ved at trykke og massere på refleks zonerne stimuleres de respektive områder i kroppen. Det giver en udrensende og opbyggende virkning. Mange af vores lidelser og skavanker kan føres tilbage til ubalancer i kroppens energi. Jeg arbejder hen mod kroppens naturlige balance ud fra en fysiologisk og kinesisk sygdomsforståelse.

Zoneterapi er ligesom akupunktur en energibehandling, som stimulerer kroppens æteriske energi. Behandlingen skaber mulighed for, at organismens mange reguleringsmekanismer kan bringe kroppen tilbage til en tilstand af balance og højt æterisk energi niveau. I behandlingen indgår terapeutens egen æteriske energi, og mængden heraf er af betydning for de resultater, der kommer ud af behandlingen.

Den mest udbredte form for zoneterapi er fodzoneterapi, men der findes også zoner i ørerne, ansigtet og på hænderne.

Jeg bestræber mig altid på, at du får den bedste behandling. Mine behandlinger har fokus på at skabe ro i dit nervesystem, så du bliver fuldstændig afslappet. Derfor er mine behandlinger blide og gør ikke ondt. Du kan opleve ømhed på nogle punkter, hvis der er nogle ubalancer i din krop. Disse vil dog fortage sig efter nogle behandlinger.

Zoneterapi er for alle. Babyer, børn, unge, voksne og ældre mennesker nyder godt af zoneterapiens virkninger. Mange kommer hos mig forebyggende, og andre kommer, fordi de ønsker at give sig selv den glæde at kunne trække stikket i en travl hverdag. Du behøver ikke at fejle noget, for at du kan komme til behandling.

Under en behandling med zoneterapi sker der bl.a. følgende:

 • Der åbnes op for blodkapillærer i de vævsområder, hvis reflekser bliver behandlet med zoneterapi. Man mener, at dette sker via nervesystemet. Det bevirker, at spændingstilstande i muskulaturen eller i blodårerne omkring og i det pågældende vævsområde afslappes og åbnes, således at næringsstoffer og ilt nu frit kan flyde med blodet ind i området, og affaldsstoffer kan borttransporteres. Dermed virker zoneterapi udrensende for affaldsstoffer og giftstoffer, som har hobet sig op i kroppen.
 • Der sker en øget produktion af neurohormoner, som kaldes Endorfiner og Enkefaliner. Disse stoffer, som kan måles i blodet, har en morfinlignende effekt, dvs. en afslappende og smertestillende effekt.
 • Der sker en afslapning og stabilisering af det autonome nervesystem. Klienten falder som regel ind i en dyb afslappet tilstand under behandlingen. Nogle falder i søvn.
 • Zoneterapi er en energibehandling, som stimulerer kroppens æteriske energi. Behandlingen skaber mulighed for, at organismens mange reguleringsmekanismer kan bringe kroppen tilbage til en tilstand af balance og et højt æterisk energi niveau.

Sådan foregår en behandling:

En behandling med zoneterapi hos mig tager udgangspunkt i, hvilke behov du har, og hvad du selv kan gøre for at komme mere i balance. Derfor drøfter vi forskellige livsfaktorer, herunder søvn, stress, kost og kosttilskud.

Mine behandlinger er meget individuelle, og du kan derfor godt opleve, at jeg gør noget forskelligt fra gang til gang.

Jeg har tavshedspligt, og første gang du kommer hos mig skriver du under på en samtykkeerklæring omhandlende bl.a. tavshedspligt, journalføring mv. Du er altid velkommen til at læse din journal. Jeg er registreret og tilmeldt hos Datatilsynet og opbevarer din journal i henhold til persondataloven.

Rummet hvor du ligger i og får behandling har en stor betydning for, om du føler dig tryg og afslappet. Hos mig er klinikken i Tønder ny renoveret, lys og venlig. I Aabenraa holder jeg til i Det kreative hus, et smukt gammelt hus med en charmerende arkitektur. Mine klienter nyder især roen i rummet, hvilket får dem til at falde helt til ro. Jeg behandler med dæmpet lys og healende, stille musik i baggrunden. Alle faktorer er medvirkende til at bringe fuldstændig ro i nervesystemet, så du får de mest optimale betingelser for behandlingen.

Reaktioner efter behandling

Efter en behandling er det normalt, at du kan mærke forandringer i din krop og i dit sind. Det er din krop, der forsøger at opnå balance. Reaktionerne er altså et godt signal. Det er ikke til at forudsige, hvordan din krop vil reagere, da reaktionerne er individuelle. I langt de fleste tilfælde vil du efter en behandling med zoneterapi mærke en lindring og en veltilpashed i din krop og i dit sind.

Følgende reaktioner er meget normale:

 • Afslappethed
 • Træthed og trang til hvile
 • Utilpashed
 • Hovedpine
 • Influenzaagtige symptomer
 • Hyppig vandladning
 • Stærk lugtende urin eller afføring
 • Øget tarmfunktion
 • Ændring af afføringsmønster
 • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
 • Gamle skavanker, som ikke tidligere er blevet kureret, kan blusse op
 • Psykiske reaktioner, spændende fra gråd til stor glæde

Er du i tvivl om, hvorvidt dine reaktioner skyldes behandlingen, er du altid velkommen til at kontakte mig.  Husk at lægeordineret medicin ikke må stoppes uden samråd med din læge.  Sørg for at hvile og drik rigeligt med vand efter behandlingen.

Zoneterapi er sammen med akupunktur en af de mest anerkendte alternative behandlingsformer. Du kan få tilskud fra “sygesikringen danmark” og flere sundhedsforsikringer giver også behandlinger til zoneterapi.

Skulle du selv have lyst til at uddanne dig som Zoneterapeut, så kan jeg anbefale dig skolen i Christiansfeld, WECA. Det er et fantastisk sted med meget kompetente undervisere. Du kan læse mere her:

https://weca.dk/