Zoneterapi til babyer

Jeg har gode erfaringer med zoneterapi til babyer ved bl.a.:

  • Kolik
  • Fordøjelsesbesvær
  • Øresmerter
  • Uro
  • Dårlig søvn

Behandlingsforløb

Behandlingen er blidere og mere kortvarig end zoneterapi til voksne. Spædbørn får som regel kun omkring 15 minutters behandling. Som regel aftaler vi behandlinger med en uges interval i starten.

Du kan starte med zoneterapi til din baby fra fødslen. Mange spædbørn vil kun skulle bruge omkring 3-5 behandlinger, for at få den optimale effekt af zoneterapien.

Behandlingen

Zoneterapi er en meget blid behandling, som kan afhjælpe mange af din babys gener. Jeg har gode erfaringer med behandling af babyer. De nyder at få zoneterapi, og falder som regel hurtigt til ro under en behandling. Jeg giver mig god tid, når du kommer med din baby. Der er tid til at amme og skifte ble undervejs.

Under behandlingen ligger din baby på briksen på en puslepude. Du kan også sidde med din baby i armene under behandlingen. Jeg gør mit bedste for, at i begge føler jer trygge, og jeg er meget opmærksom på din babys signaler og reaktioner under behandlingen.

I nogle tilfælde kan barnet få zoneterapi via mor eller far. Barnet ligger således hos en af jer under behandlingen, og så vil det være mor eller far, der får behandling. Det kan også være relevant at både mor og baby får zoneterapi hver for sig. Jeg tilrettelægger altid mine behandlinger individuelt efter jeres behov.

Behandlingen er hjælp til selvhjælp, så du får som regel råd om, hvad du selv kan gøre for at hjælpe din baby. Det kan bl.a. være råd om ændringer i kost, kosttilskud, og vejledning omkring hvilke zoner, du med fordel selv kan trykke på hos din baby.

Reaktioner efter behandlingen

Reaktionerne på zoneterapi er forskellig fra barn til barn. Den mest normale reaktion af zoneterapi er træthed og en dybere søvn. Nogle babyer sover flere timer efter en behandling. Andre kan godt blive mere urolige og lidt pylrede det første døgn efter en behandling.

Der kan forekomme øget tarmfunktion og ændringer i afføringens konsistens og lugt.

Der er ingen bivirkninger ved behandling med zoneterapi.